loading

Chris Skytte

Dronning Ingrid

 

Musicalen "Dronning Ingrid" er historien om dronning Ingrids liv og hendes bidrag til udviklingen af det danske monarki. Igennem en underholdende, hjertevarm og gennemmusikalsk forestilling skildres Ingrids liv og utrættelig kamp for at forny  kongehusets indadtil som udadtil.

Året er 1947. Den gamle kong Christian X. er død. Hans patriarkalske, spartanske og nærmest militanteste ledelsesstil hænger stadig tungt i stuerne på Amalienborg. Hans søn Frederik IX har uden lyst overtaget tronen. Det enorme pres, har fået ham til at søge trøst i flasken. Enkedronning Alexandrine har svært ved at afgive sin rolle som førstedame  og Arveprins Knud kæmper med et dårligt image i befolkningen, Monarkiet er i krise, men Ingrid har 3 smukke døtre, en jernvilje og en plan, der skal kaste lys over det gamle kongehus.

Forestillingen følger en kongefamilies liv fra 1947 til 1953, hvor Danmark fik sin nye tronfølgerlov. På festlig vis bliver publikum budt ind bag murene på Amalienborg, hvor statsministre, hofreportere og det faste personale har sin vante gang.


Lyt til "Dronning Ingrid"