loading

Chris Skytte

Skolegårdens junglelov

 

Stine er en sød, almindelig pige, som pludselig ikke vil i skole på sin fødselsdag. Hendes forældre har ellers købt en fin kjole til hende og trykt invitationer til hele klassen, så hun kan invitere dem til fødselsdagsfest om lørdagen. Men der er en grund til at hun ikke vil i skole den dag.

- Hvad så "Stinke-Stine"?. Jeg synes her lugter – af komøg, siger klassens stærke og populære dreng, som smider kakaomælk på den fine kjole.
Han og den tilsvarende populære pige og deres følgegrupper har besluttet at Stine skal mobbes og holdes udenfor, og selv om de andre gerne vil med til fødselsdagsfesten, tør de ikke andet end at følge de toneangivende i klassen. "Hold dig væk fra vores gård", synger hele klassen. Invitationerne smides væk, og Stine må alene græde sorgen ud ved det gamle træ i skolegården.

Men træet er magisk. Det er forhekset, og man kan ønske sig tingene anderledes ved det gamle træ. For eksempel kan man ønske sig, at de andre trylles om til dyr. De skrappe drenge forvandles til rotter, de stride piger til køer. Atter andre bliver til høns, ugler eller frøer, og så kan de lære hvordan det er at være anderledes. Og kun Stine kan få tryllet dem tilbage igen.

Musik : Chris Skytte
Instruktør: Louise Schouw
Taastrup Teater 2008